Oranjeband zaden Anijs
Anijs, het eenjarige kruid met prachtige decoratieve witte bloemenschermen.
Staat het lieft op een zonnige, beschutte plek en houdt niet van kou en nattigheid.
Alleen de aromatische zaden worden gebruikt voor bijvoorbeeld gebak, dranken en de oer-Hollandsche 'muisjes'.
Zaaien: april-mei op een droog en zonnig plekje
Het anijs zaad kiemt langzaam waardoor je 3 tot 4 weken geduld moet hebben. Het is mogelijk het zaad voor te weken in water voor enkele dagen.
Na de opkomst uitplanten met een onderlinge afstand van 30x15cm.
Oogsten: augustus -september oogsten. De zaden rijpen (worden bruin) van het midden van het bloemscherm naar de randen toe. Direct oogsten voor ze eraf vallen!
Toepassing: Anijsmelk en overige dranken, gebak, brood en het inleggen van augurken.
Droog bewaard kunnen de zaden vrijwel onberperkt houdbaar blijven.
- Botanische naam: Pimpinella anisum
- Hoogte: 50 cm
- Zaden per gram: 500
Inhoud zakje: circa 3 gram